Κίνα βιομηχανικές φυγοκεντρικές αντλίες κατασκευαστής

Αντλώντας το νερό, που αντλεί την τιμή μας

Ειδήσεις

May 31, 2021

Πώς να επιλέξει τη σωστή αντλία;

Πώς να επιλέξει τη σωστή αντλία;

 

1. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της συσκευής, των τοπογραφικών όρων, των όρων σταθμών ύδατος, των λειτουργούντων όρων, της σύγκρισης των οικονομικών σχεδίων, κ.λπ.

 

2. Θεωρήστε την επιλογή οριζόντιοι, κάθετοι και άλλοι τύποι (ο σωλήνας, right-angle, μεταβλητή γωνία, γωνία, παράλληλος, κατακόρυφος, κατακόρυφος, υποβρύχιο σκάφος, εύκολος--αφαιρεί, καταδυμένος, non-blocking, Self-priming, εργαλείο, λάδι-γεμισμένη, γεμάτη με νερό θερμοκρασία).

Οι οριζόντιες αντλίες είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και να αποσυνθέσουν, και εύκολο να διαχειριστούν, αλλά είναι ογκώδεις, ακριβές, και απαιτούν μια μεγάλη περιοχή

Οι κάθετες αντλίες, σε πολλές περιπτώσεις, το στροφείο καταδύονται στο νερό, το οποίο μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή, το οποίο είναι κατάλληλο για την αυτόματη άντληση ή τον τηλεχειρισμό. Είναι συμπαγές, έχει μια μικρή περιοχή εγκαταστάσεων, και είναι φτηνότερο.

 

3. Σύμφωνα με τη φύση του υγρού μέσου, καθορίστε την αντλία καθαρού νερού, την αντλία ζεστού νερού, την αντλία πετρελαίου, τη χημική αντλία ή την αντιδιαβρωτική αντλία ή την αντλία ακαθαρσιών, ή χρησιμοποιήστε τη non-blocking αντλία.

Οι αντλίες που εγκαθίστανται στις περιοχές έκρηξης θα χρησιμοποιήσουν τις explosionproof μηχανές σύμφωνα με την εκτίμηση περιοχής έκρηξης.

 

4. Το ποσό δόνησης διαιρείται σε: πνευματικός, ηλεκτρικός (ηλεκτρικός διαιρείται σε τάση 220v και τάση 380v).

 

5. Επιλέξτε την αντλία ενιαίος-αναρρόφησης ή την αντλία διπλός-αναρρόφησης σύμφωνα με το ποσοστό ροής: επιλέξτε την αντλία ενιαίος-αναρρόφησης ή αντλία πολυ-αναρρόφησης, τη μεγάλη αντλία ή την αργόστροφη αντλία (αντλία κλιματισμού), και η πολυβάθμια αντλία είναι λιγότερο αποδοτική από την ενός σταδίου αντλία, ανάλογα με το κεφάλι. Όταν και το στάδιο και οι πολυβάθμιες αντλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, οι ενιαίες σκηνικές αντλίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

 

6. Καθορίστε το συγκεκριμένο πρότυπο της αντλίας. Μετά από να επιλέξετε τη σειρά αντλιών, μπορείτε να διευρύνετε τις δύο κύριες παραμέτρους απόδοσης του ανελκυστήρα μετά από 5%-10% της παραμονής επικεφαλής σύμφωνα με το μέγιστο ποσοστό ροής. Καθορίστε το συγκεκριμένο πρότυπο.

Χρησιμοποιήστε τη χαρακτηριστική καμπύλη αντλιών για να βρείτε την απαραίτητη αξία ροής στην τετμημένη και την απαραίτητη επικεφαλής αξία στη συντεταγμένη. Από τις δύο τιμές, σύρετε την κάθετη ή οριζόντια διάταξη και στο δικαίωμα, αντίστοιχα. Η διατομή των δύο γραμμών αφορά ακριβώς τη χαρακτηριστική καμπύλη. Αυτή η αντλία είναι η αντλία που επιλέγει, αλλά αυτή η ιδανική κατάσταση δεν είναι γενικά μικρή, και αντιμετωπίζει συνήθως τις ακόλουθες καταστάσεις:

 

Α. Ο πρώτος τύπος: το σημείο διατομής είναι επάνω από τη χαρακτηριστική καμπύλη, η οποία δείχνει ότι η ροή καλύπτει τις απαιτήσεις, αλλά το κεφάλι δεν είναι αρκετό. Αυτή τη στιγμή, εάν τα κεφάλια είναι παρόμοια, ή η διαφορά είναι για 5%, μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί. Εάν τα κεφάλια είναι πολύ διαφορετικά, το κεφάλι επιλέγεται για να είναι μεγαλύτερο. Αντλία. Ή προσπαθήστε να μειώσετε την απώλεια αντίστασης σωληνώσεων.

 

Β. Ο δεύτερος τύπος: το σημείο διατομής είναι κάτω από τη χαρακτηριστική καμπύλη, και μέσα στην τραπεζοειδή σειρά ανεμιστήρων της χαρακτηριστικής καμπύλης αντλιών, αυτό το πρότυπο καθορίζεται αρχικά, και έπειτα η διάμετρος στροφείων κόβεται σύμφωνα με την επικεφαλής διαφορά. Εάν η επικεφαλής διαφορά είναι μικρή, η κοπή δεν εκτελείται. Εάν τα κεφάλια είναι πολύ διαφορετικά, κόψτε τη διάμετρο στροφείων σύμφωνα με το απαραίτητο Q, Χ, σύμφωνα με το NS και τον τέμνοντα τύπο του. Εάν το σημείο διατομής δεν εμπίπτει στη με φόρμα βεντάλιας τραπεζοειδή σειρά, μια αντλία με ένα μικρότερο κεφάλι πρέπει να επιλεχτεί. Κατά επιλογή μιας αντλίας, μερικές φορές την είναι απαραίτητο να εξεταστούν οι απαιτήσεις διαδικασίας παραγωγής και να επιλεχτούν οι διαφορετικές μορφές των χαρακτηριστικών καμπυλών q-χ.

 

Παραδείγματος χάριν, όταν το υγρό επίπεδο πρόκειται να μεταφερθεί σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που πρέπει να διατηρήσει ένα ορισμένο επίπεδο υγρού επιπέδου, το ποσοστό ροής θα έχει μια μεγάλη αλλαγή, και η επικεφαλής αλλαγή θα είναι μικρή. Επομένως, μια αντλία με μια επίπεδη καμπύλη χ-ο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.

Παραδείγματος χάριν, εάν το πετρέλαιο στέλνεται σε έναν φούρνο θέρμανσης σωλήνων, εάν η αλλαγή ροής κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι μικρή, να μετατρέψει σε κωκ θα εμφανιστεί εύκολα στο σωλήνα φούρνων. Για να αποφύγει αυτήν την κατάσταση, όταν μειώνεται ελαφρώς το ποσοστό ροής, η πίεση του πετρελαίου στο σωλήνα αυξάνεται πολύ, έτσι ώστε τα σημάδια που πρόκειται να διαμορφωθούν πλένονται μακριά από την υψηλότερη ρευστή πίεση. Αυτή τη στιγμή, μια αντλία πετρελαίου με μια καμπύλη q-χ με μια σχετικά χαμηλή πτώση πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

 

7. Μετά από το πρότυπο της αντλίας καθορίζεται, η αντλία που είναι παρόμοια με το νερό στο φυσικό και χημικό μέσο της αντλίας ή η μεταφορά μέση πρέπει να πάει στο σχετικό κατάλογο ή το δείγμα προϊόντων, και ελέγχει σύμφωνα με τον πίνακα απόδοσης του προτύπου ή την καμπύλη απόδοσης που βλέπει εάν το κανονικό λειτουργούν σημείο εμπίπτει στη σειρά. Περιοχή εργασίας προτεραιότητας αντλιών; Εάν το αποτελεσματικό NPSH είναι μεγαλύτερο από (NPSH). Μπορεί το ύψος εγκαταστάσεων γεωμετρίας να βαθμολογηθεί στην αντιστροφή με NPSH;

 

8. Για τις υγρές αντλίες με ένα ιξώδες μεγαλύτερο από 20mm2/το s, η χαρακτηριστική καμπύλη της πειραματικής αντλίας νερού πρέπει να μετατραπεί στην καμπύλη απόδοσης του ιξώδους, και η απόδοση αναρρόφησης πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά ή να συγκριθεί.

 

9. Καθορίστε τον αριθμό αντλιών και εφεδρικού ποσοστού:

 

Κανονικά, μόνο μια αντλία χρησιμοποιείται, επειδή μια μεγάλη αντλία είναι ισοδύναμη με δύο μικρές αντλίες που λειτουργούν παράλληλα (αναφερόμενος στο ίδιες κεφάλι και τη ροή), την αποδοτικότητα της μεγάλης αντλίας είναι υψηλότερη από αυτή της μικρής αντλίας, έτσι είναι καλύτερο να επιλεχτεί μια από την προοπτική της ενέργειας - αποταμίευση. Η μεγάλη αντλία αντί δύο μικρών αντλιών, αλλά στις ακόλουθες περιπτώσεις, εσείς μπορεί να εξετάσει δύο αντλίες σε παράλληλη συνεργασία: μια μεγάλη ροή, μια αντλία δεν μπορεί να φθάσει σε αυτήν την ροή.

 

Για τις μεγάλες αντλίες που απαιτούν ένα εφεδρικό ποσοστό 50%, δύο μικρότερες αντλίες μπορούν να αλλάξουν για να εργαστούν. Για δύο μεγάλες αντλίες (συνολικά τρεις), για μερικές μεγάλες αντλίες, μια αντλία ποσοστού ροής 70% μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα αντί της εφεδρικής αντλίας. Όταν μια αντλία εξετάζεται, η άλλη αντλία είναι ακόμα αρμόδια για 70% της παραγωγής. Για τις αντλίες που πρέπει να τρέξουν συνεχώς για 24 ώρες, τρεις αντλίες πρέπει να υποστηριχτούν, μια τρέχοντας, και μια για τη συντήρηση.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τη σωστή αντλία;  0